Η θέση της Σπάρτης σαν πρωτεύουσα του νομού, σε συνδυασμό με το διαρκώς αναβαθμιζόμενο οδικό δίκτυο, την καθιστά ιδανική για μονοήμερες εκδρομές σε όλη τη Λακωνία. 

            Η Λακωνική Γη είναι γεμάτη προορισμούς. Μέρη πρωτόγνωρης ομορφιάς, που ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει και να κατακτήσει.

             Είναι ο νομός που καταφέρνει να δένει άριστα το βουνό με την  θάλασσα, αφού για  περισσότερα από 250 χιλιόμετρα βρέχεται από θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα στον χώρο υπάρχουν και δύο βουνά.

             Οι ακτές που έχουν δημιουργηθεί από την δημιουργική μανία της φύσης στα χιλιόμετρα αυτά, είναι στην πλειοψηφία τους βατές και επισκέψιμες.

             Από την άλλη μεριά, ο επισκέπτης που προτιμά το βουνό, θα μείνει διπλά ευχαριστημένος αφού έχει δύο βουνά στην διάθεσή του:

- Τον σχετικά χαμηλό σε ύψος και βατό ΠΑΡΝΩΝΑ, με υψόμετρο 1.934 μέτρα και έκταση καθ’ όλο το μήκος του ανατολικού βραχίονα της Λακωνίας, και

- Τον ψηλότερο και δύσβατο ΤΑΥΓΕΤΟ, το «αρσενικό βουνό» όπως λέγεται, με υψόμετρο 2.407 μέτρα και έκταση καθ’ όλο το μήκος του δυτικού βραχίονα , σαν φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας.

 

Λόγω του περιορισμένου χώρου, δεν θα ήταν δυνατό να συμπεριλάβουμε σε αυτή τη σελίδα όλα τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στην Λακωνία. Διαλέγουμε λοιπόν κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

 

 

Text Box: TAYGETOS
Text Box: PARNONAS